موضوع مطلب مربوطه

حقوق طلاق

حق طلاق

طلاق همان تمام شدن زندگی قانونی و جدایی همسران از هم است که باعث می شود تا حقوق طرفین نیز نسبت به هم برداشته شود. زمانی که روابط زناشویی دچار تزلزل می شود و بین طرفین ناسازگاری هایی وجود دارد طلاق اتفاق می افتد. فسخ ازدواج با طلاق متفاوت است . فسخ این معنا را دارد که ازدواجی که اتفاق افتاده است از همان نخست اشتباه بوده است و اعتباری نداشته است. طلاق در کشورهای مختلف قوانین مختلفی دارد اما نیاز به تایید دادگاه ها دارد .

حق طلاق

حق طلاق در ادیان مختلف

1-طلاق در دین اسلام:طلاق در دین اسلام با دو جنبه صورت می پذیرد یکی جنبه فقهی و احکام مربوط به ان و دیگری جنبه اجتماعی و اثار اجتماعی مربوط به ان.در رساله های فقهی طلاق با شرایطی که دران گفته شده است جایزاست .برای اگاهی از این شرایط می توانید به رساله فقهی مرجع تقلید خود به این شرایط پی ببرید تا بفهمید در چه مواردی حق طلاق دارید.

2-طلاق در دین زرتشت:براساس این دین امر زناشویی کاری بسیار پسندیده است و مجرد بودن امری نکوهیده و ناپسند به شمارمی رود.در ایران در گذشته طلاق با متناسب با دادگاه بوده است .یعنی اگر زوجین تصمیم به طلاق گرفتند،تحقق طلاق با رای دادگاه بود.یعنی اگر دادگاه رای را بر این می داد که زوجین می توانند با هم زندگی کنند ان ها مجبورند به زندگی با یکدیگر ادامه دهند وشوهر متمرد که بی جهت درخواست طلاق داده را مجازات می کردند و حق طلاق نخواهد داشت.

طلاق در این دین به صورت انحصاری به مرد واگذار نشده است و محدوده به موارد زیر است که براساس ان ها حق طلاق با طرفین خواهد بود:

1-زنای زن

2-نافرمانی زن

3-ترک دین زردتشتی توسط زن

و اگر طلاق از طرف زن باشد باید یکی از دلایل زیر را داشته باشد:

1-عنن مرد

2-عدم پرداخت نفقه

3-بدرفتاری و ستم شوهر

4-غیبت شوهر

5-ترک دیانت شوهر

6-زنای شوهر

3-طلاق در دین یهود:طلاق در بین یهودی ها ممنوع نیست اما جز کارهای مکروه است که بهتر است انجام نشود به خاطر همین احکام ان هم به صورت کلی بیان شده است: اگر مردی رضایت از همسر خود نداشته باشند می توان زن خود را با نوشتن یک طلاق نامه طلاق دهد.

در ایین یهود طلاق به صورت انحصاری در اختیار مرد بوده است یعنی مرد فقط حق طلاق دارد و زن نمی تواند هیچ اعتراضی در این زمینه داشته باشد. البته مرد برای طلاق دادن زن باید شرایط را داشته باشد که عبارتند از :

1-زنای زن

2-وجود عیب مجوز طلاق در زن (مانند جزام)

3-عدم تمکین زن

4-محکومیت کیفری زن

5-عدم همکاری زن با مرد در مهاجرت به اسرائیل

6-عقیم بودن زوجه

7-اهانت شدید زن به شوهرش

8-بوی زننده و شدید دهان ،زیربغل،بینی و سایر بوهای نامطبوع

9-جنون زن

البته زن هم اگر دلایل زیر را داشته باشد می تواند طلاق بگیرد:

1-عقیم بودن شوهر

2-اجبار زن به تمکین از شوهر(درمواردی که شرع تمیکن را جایز نمی داند)

3-عدم پرداخت نفقه

4-عدم ایفا کردن وظیفه خاص زوجیت

5-از بین رفتن دو دست ،دو پا یا دوچشم مرد در سانحه

6-وجود امراضی مثل غش و صرع در مرد

7-زن اگر بخواهد به اسرائیل مهاجرت کند ومرد اورا همراهی نکند.

8-محکومیت کیفری شوهر

9-شوء معاشرت شوهر

10-بوی زننده و شدید دهان،زیر بغل ،بینی یا سایر اعضای بدن

3-طلاق در دین مسیحیت:طلاق در کتاب اسمانی مسیحیان،انجیل،حرام است.مگر در زمانی که زنی مرتکب خیانت شده باشدو ازدواج دوباره برای بیوه زنان نیز مجاز نیست.در واقع در مسیحیت ازدواج قابلیت انحلال ندارد و نمی توان طلاق گرفت . به عنوان عقد غیرقابل انحلال شمرده شده است و طلاق امکان پذیر نیست.از این رو در کشورهای اروپایی که دین مسیحیت داشتند تا چندسال پیش حق طلاق وجود نداشت پس برای زن و شوهری که دیگر امکان تداوم زندگی برای ان ها وجود نداشت ،از طریق تفریق جسمانی عمل می کردند.

جدا شدن جسمی همانطور که از ظاهر این کلمه پیداست یعنی زن و شوهر بدون این که طلاق بگیرند در خانه های جداگانه زندگی می کردند.در تفریق جسمانی تمام حقوق و وظایف زن و شوهر از جمله وفاداری مانند قبل بود و تنها فرقی که داشت این بود که زن دیگر وظیفه تمکین را نداشت و از وظایف مرد هم انفاق برداشته شده است.زن و شوهر هیچکدام اجازه ازدواج مجدد نداشتند(مسیحیت تعدد همسر را به هیچ عنوان قانونی نمی دانند)  و روابط نامشروع این دو نیز تعقیب می شود.البته ان ها نمی توانستند تمام عصر خود را به این روش زندگی کنند بلکه بعد از سه سال باید به روال زندگی  عادی  یعنی همان زندگی مشترک خود برمی گشتند.

طلاق در ایران

طلاق در ایران بر اساس قوانین فقهی و با مشارکت دادگاه خوانواده است.در حقوق ایران طلاق برعهده مرد است .دادخواست طلاق در یاران به سه صورت در خواست زن برای طلاق ، درخواست مرد برای طلاق و طلاق توافقی است .

اگر درخواست طلاق از طرف زن باشد ،قانون گذار شرایطی را مطرح کرده است که زن در صورت وجود شرایطی بتواند درخواست خود را در دادگاه مطرح کند .این شرایط عبارتند از :خودداری کردن یا ناتوانی مرد از پرداخت نفقه،عسر و حرج زن،غیبت شوهر،وکالت زن برای طلاق.

اما اگر طلاق از طرف مرد باشد،با اینکه در ایران حق طلاق با مرد است و مرد هرموقع که بخواهد می تواند زن را طلاق دهدو باید گفت نارضایتی زوجه در ان تاثیری ندارد اما درمورد نفقه و مهریه باید رضایت زوجه جلب شود.

از اساسی ترین عوامل و دلیل های طلاق می توان به خیانت ، نداشتن شغل مناسب ،مشکلات زناشویی اند از مهم ترین عوامل نیز می توان به دخالت خانواده ها اشاره کرد. مقدار طلاق در ایران براساس جمعیتی که دارد نسبت به کشورهای اروپای غربی سه برابر بیش تر است.

حدود هفتاد درصد طلاق ها درخواست ان از طرفزن است و تنها در سه درصد مردان درخواست طلاق داده اند.طلاق ها بیش تر در بین سن 25 تا 30 سال است .

تگ ها

مطالب مرتبط

حق طلاق

حق طلاق

حق طلاق چیست؟ قبل از توضیح حق طلاق در ابتدا لازم است کلیاتی درباره طلاق دانست. طلاق در لغت به معنی رها کردن و گشودن و در فقه اسلامی به معنی زایل کردن ازدواج با لفظ مخصوص است. استادان حقوق فرانسه طلاق را اینگونه می دانند که طلاق قطع رابطه زناشویی به حکم دادگاه است […]


ادامه مطلب

اموال ممزوج چیست؟

در لغت منظور از مزج همان مخلوط کردن است . یعنی دو نفر با اراده و اختیار خود اموال خود را با هم مخلوط کنند . درنهایت به این مال ممزوج می گویند و این مال مشترک خواهد بود . مال ممزوج چیست ؟ از نظر حقوقی منظور از مال ممزوج همان مالی است که […]


ادامه مطلب

مالیات و بررسی انواع

مالیات به صورت کلی همان مبلغی است که براساس قانون و هم چنین برای تامین کردن مخارج عمومی به شکل بلاعوض از طرف اشخاص حقیقی و یا حقوقی باید پرداخت شود . به صورت کلی مالیات ها را باید فرد از دارایی خود بردارد و نسبت به پرداخت کننده هیچ گونه تعهدی وجود ندارد. در […]


ادامه مطلب

قوانین طلاق برای ایر

از جمله مسائل حقوقی شخصی که آثار فردی و اجتماعی زیادی را در جامعه دارد بحث طلاق است . در این مطلب درمورد طلاق ایرانیان مقیم خارج از کشور بحث می شود. در ماده 6 قانون مدنی آمده است که همه اتباع ایرانی حتی اگر مقیم خارج از کشور باشند باید براساس قانون ایران خواهند […]


ادامه مطلب

بدون دیدگاه