مزاحمت تلفنی کاری اگاهانه است که با استفاده از افراد صورت می گیرد که به محض شناخت ان فرد از نظر کیفری مجازات می شود . در مزاحمت تلفنی افراد به بهره گیری از سایر وسایل مخابراتی به ازار و اذیت فرد مقابل می پردازد و یا با اشغال کردن گوشی اسایش را ا از افراد می گیرد.
مزاحمت تلفنی انواع مختلفی دارند که عبارتند از:
- سوت کشیدن، سکوت و سپس فوت کردن در گوشی بدون وقفه.
- حرفای رکیک زدن به مخاطب ،دادن خبرهای کذب و برخلاف حقیقت به مخاطب و تهمت های دروغین نسبت دادن به مخاطب که ممکن است عواقب زیادی را در پی داشته باشد.
- بازگو کردن خبرهای کذب و شوکه کننده که باعث می شود شوک به افراد خانواده وارد شود و ارامش ان ها را از هم بزند .
چه مجازاتی برای مجرمان در نظرگرفته می شود؟
اگر به دنبال مزاحمت تلفنی ،به شخص ضرر زیادی وارد شود ،طبق قانون فرد می تواند از شخص مزاحم به دادگاه شکایت کند.هر زمان که دادگاه فرد را مجرم بداند حکم دیگری را هم برای ضرر و زیان فرد به صورت خصوصی نیز صادر کند و اگر نیاز باشد که تحقیقات بیش تری در زمینه خسارت های وارد شده صورت گیرد بعد از تحقیقات لازم طبق ماده 12 قانون حکم موردنظر ثبت خواهد شد.
هم چنین کسانی که نیمه شب به وسیله انجام اعمالی اسایش را از افراد سلب کنند و این کار ان ها باعث خسارات مالی و جانی شود،طبق قانون مسئولیت مدنی و قانون جزا، حسب مورد تعقیب خواهند شدو اگر کسی به صورت عمدی مرک یکی از نزدیکان را به وی خبر دهد و همین خبر باعث شود که فرد دچار مرک و یا سایر بمیاری ها شود ان گاه طبق قانون مجازات می وشد و این مجازات تا حد اعدام نیز خواهد بود.
اگر از فردی که مرتکب این جرم شده است شکایت شود هم به یک تا شش ماه حبس محکوم خواهد شد و هم قوانین خاص شرکت مخابرات در ان ها اجرا می شود. حتی اگر فرد شاکی گذشت کند باز هم مجازات ان ها توقف نخواهند کردو به خاطر همین هم این جرم جنبه عمومی دارد و از جرم های قابل گذشت نیست.
باید در نظر داشته باشد این مزاحمت های تلفنی تنها برای خانواده ها ایجاد نمی شود بلکه بیشتر برای اتش نشانی ها،تاکسی تلفنی ها ،پلیس 110 و 118 و غیره را شامل می شود. مزاحمت ها مجازات های زیادی دارد و هم شرکت مخابرات و هم قوه مقننه کارهایی را انجام داده اند تا از این جرم جلوگیری شود.
طریقه شکایت در جرم مزاحمت تلفنی
مزاحمت های تلفنی را میس توان را از راه شکایت کیفری پیگیری خواهد شد . تنها لازم است برای ان به دادگاه مراجعه کنید و نامه ای را از مخابرات نیز دریافت کنید تا با استفاده از ان ها کار شما راحت تر شود .
شما قادرید تا شکایت خود را روی کاغذ بتنویسید و عنوان ان را نیز مزاحمت تلفنی از راه پیامک و تلفن بنویسید.حال اگر توهینی نیز صورت گرفته باشد فرد می تواند اعاده حیثیت کند. اگر مشخص نباشد که فرد مقابل چه کسی است باید در ان قسمت نوشته شود نامشخص است.
بعد از این که این مراحل را طی کردید می توانید به شعبه های دادرسی مراجعه کنید و دادگاه هم برای این که تحقیقات کامل تر شود نامه ای برای کلانتری خواهد نوشت . وظیفه کلانتری در یان جا این است که از مخابرات استعلام کنند و پرینت مکالمات او را نیز بگیرند. البته ممکن است خود دادگاه مستقیما این استعلام ها را از مخابرات بخواهد.در هر صورت مرحله اول این است که فرد مزاحم را شناسایی کنند.
بخش حقوقی شرکت مخابرات وظیفه دارد تا استعلام ها را ارسال کند .در همین مرحله می توان خط فرد را ردیابی کرد. حتی مخابرات می توانند گوشی هایی که از ان ها زنگ زده شده را نیز ردیابی کنند و همین معلوم می کند که کی و کجا از ان استفاده شده است و کدام سیمکارت نیز در ان فعال بوده است. بعد از طری کردن مراحل و تعیین کردن شماره تماس از سمت دادگاه اطلاعات فرد مزاحم برای ان ها فرستاده می شوند و بدین وسیله توسط دادگاه احضار می شوند.
ارگ شخص در همین مرحله در دادگاه حاضر نشود برای دویمن بار برای او احضاریه ای فرستاده می شود و در اخر هم اگر باز هم حضور نیافت دادستان تخیص می دهد که دلایل محکم است و بدین ترتیب حکم جلب وی صادر می شود. جرم مزاحمت های تلفنی را هم مخابرات و هم دادگاه معین می کند دادگاه برای فرد بین شش ماه تا یک سال حبس تعیین می کند.این جرم از جمله جرم هایی است که غیر قابل برگشت است و حتی با گذشت شاکی هم بخشیده نمی شود.
در مراحل بازرسی اگر فرد خود اقرار کند که مزاحم شده است رای دادگاه برای وی فرستاده می شود . البته در صورتی دیگر هم شاید مزاحم در زمان بازجویی بگوید گه استعلام ها را قبول ندارد و این مرحله تا زمانی که فرد اقرار نکرده است مراحل بازجویی ادامه پیدا می کند و بعد از ان با وجود دلایل زیادی پرونده وارد مراحل بعدی می شود .
یکی از راه های اثبات مزاحمت تلفنی ،ضبط کردن صداست. صدای ضبط شده البته جز مواردی است که شاید در بعضی از اوقات مورد توجه قضات قرار نگیرد و ان را قبول نداشته باشند. چون ممکن است با توجه به پیشرفت تکنولوژی، صدای ضبط شده ساختگی باشد.
مزاحمت هایی که با موبایل و پیامک به تازگی ایجاد شده اند هنوز مشمول قانون خاصی نمی شوند.برای این جرم ها دونوع عملکرد توسط دادگاه صورت می گیرد.یک عده از افراد می گویند چون قانون برای این جرم ها مجازات خاصی در نظر نگرفته نمی توان مجرم را مجازات کرد.برخی دیگر نیز می گویند، آیین دادرسی کیفری در این زمینه پیشبینی کرده در موارد سکوت قانون قاضی باید به فتاوی مراجعه کند. به خاطر همین هم قاضی حتی به توهین های پیامکی هم رسیدگی می کند وفرد را مجرم می داند و فرد خاطی مورد تعقیب و در اخر مجازات قراار می گیرد.
بدون دیدگاه