موضوع مطلب مربوطه

کودکان کار در دنیای

کودکان کار

از جمله مشکلاتی که امورزه در جامعه گسترش پیدا کرده است و جز اسیب های اجتماعی محسوب می شود مقوله کودکان کار است.روز به روز بر تعداد کودکانی که کارهایی مانند گل فروشی،اواز خواندن ،شیشه پاک کردن و …می پردازند ،افزوده می شود.در شهرهای بزرگ اگر شما از خانه بیرون بروید مسلما چند تن از ان ها را خواهید دید .کارشناسان مختلف به ببرسی کودکان کار می پردازند و هم چنین قانون گذاران هم به ان ها توجه بسیاری کرده است برای این که قوانین حاکم بر کودکان کار را بررسی کنیم ابتدا باید با مفهوم کودکان کار اشنا شویم

طبق ماده 79 قانون اساسی به کارگرفتن و کار کشیدن از کودکان کم تر از 15 سال ممنوع است .اگر کارگری بین 15 تا 18 سال سن داشته باشد کارگر نوجوان نامیده می شود و این مطلب در ماده 80 قانون اساسی امده است.مشاغلی هم وجود دارند که محل ن ها و شرایط کاری ان ها به صورتی است که برای سلامت و یا شخصیت یک کارگر نوجوان مناسب نیست در این جا حداقل سن کارگران باید 18 سال تمام باشد .این موضوع را وزارت کار و امور اجتماعی مشخص می کند.

منظور ما از کودکان کار ان دسته کودکانی هستند که نباید به کار گماشته شوند و به کارگیری ان ها ممنوع است اما با این حال به عنوان کارگر فعالیت می کننداین کودکان کار کمتر از 15 سال سن دارند.دلیل این که قانون گذاران کار را برای کودکان منع کرده اند اول این است که در این سن الویت باید تحصیل کودک باشد تا بتواند در اینده شغل مناسبی را اتخاذ کند زیرا در صورت اشتغال کودکان اینده ان ها هیچ گونه تضمینی نخواهد داشت.

والدین کودک وظیفه دارند تا هر ان چه را که کودک برای تحصیل نیاز دارد برای او فراهم کند.حال اگر والدین این کار را انجام ندهند و یا حتی کودک را از تحصیل بازدارند ددر قانون برای ان ها ضمانت کیفری تعیین شده است.

کودکان کار

قبلا گفتیم شخصیت فرد در دوران کودکی شکل می گیرد حال اگر کودکی به کار گماشته شود،شخصیت او نیز همان طور شکل خواهد گرفت و مسلما با سایر کودکانی که روند زندگی طبیعی با همسالان خود طی می کنند متفاوت خواهد بود.

کودک در دنیای کار بزرگ شده است چه از لحاض روحی و چه از لحاظ جسمی دچار مشکلات جسمی زیادی خواهد شد.و به انواع بیماری های جسمی مانند پیری زودرس مبتلا خواهند شد.هر فردی در سن پایین نیاز دارد تا کارهای خلاقانه بکند و به بازی و تفریح بپردازد کودکان کار این فرصت ها را ندارند و تمام وقت ان ها به کارکردن می گذرد .

اگر بخواهیم از لحاظ روحی دو کودک که یکی در اسایش مشغول تحصیل است و دیگری تمام وقت خود را به کار کردن می گذراند را بررسی کنیم خواهیم فهمید کودکی که مدت زیادی از زمان خود را به کارکردن می گذرانند و تمامی مشکلات را در این بین برای امرار معاش تحمل می کنند مسلما از رش اجتماعی باز می ماند اما کودکی که در رفاه واسایش است و به بازی و تفریح می پردازد در تعاملات با همسالان خود هستند مسلما درای روحیه ارام تر و با نشاط تری نسبت به کودک اول خواهدبود.

علل ایجاد کودکان کار

موانع تحصیلی : در همه مناطق دنیا تحصیلات ابتدایی رایگان و در دسترس کودکان نخواهد بود اگر تحصیل کودک نیازند هزینه هایی باشد مسلما بعضی از خانواده ها نمی توانند هزینه های لازم را تامین کنند و یا ممکن است پدر و مادر برای تحصیل ارزشی قائل نشوند در این صورت کودک را برای کارکردن مناسب تر خواهند دانست.

فرهنگ و اداب و رسوم: درگذشته و حتی در برخی از جوامع امروزی پدر و مادر تمایل دارند تا کودک را به دنبال کار ان ها برود تا بدین طریق هم کار کند و هم به عنوان یک گزینه کمکی مناسب برای خانواده محسوب شود.

تقاضای بازار:مطمئن باشید یک کودک هیچ گاه به صورت اتفاقی به یک کودک کار تبدیل نشده است بلکه گاهی بعضی از کارفرمایان به دلیل این که کارگران نوجوان از سایر کودکان پول کم تری را دریافت می کنند کارفرمایان معمولا از ان ها بهره می گیرند زیرا این کودکان برای ان ها صرفه اقتصادی دارند.از جمله فواید دیگر ان این است که به راحتی در صورتی که اوضاع بازار به هم ریخت می توانند عذر ان ها را بخواهند و کارفرمایان مطمئن اند که ان ها نمی توانند برای احقاق حق خود کار زیادی را انجام دهند.

شوک های درامدی:منظور از شوک های درامدی امدن از عرش به فرش است گاها خانواده هایی که اوضاع مالی خوب و یا متوسطی دارند اوضاع مالی ان ها در اثر عواملی مانند سیل،زلزله و..بهم می ریزد و مجبور می شوند از کودکان خود کار بکشند یا برای مثال خانواده هایی هستند که پدر و مادر هر دو بیماری خاصی دارند در این جا کودک باید کار کند و هزینه و مخارج خانواده را تامین کند.در موارد دیگری نیز دیده شده است که کودکان بی سرپرست مجبورند تا کار کنند و از همین طریق خرج بقیه اعضای خانواده و یا خواهر و برادران کوچک تر را بدهند.

قوانین مربوط به کودکان کار

اگر پدر و مادری فرزند خود را به کاری بگمارند طبق قانون مجرم اند باید جزای نقدی بین 200تا 500 برابر کم ترین دستمزد روزانه یک کارگر خواهد بود این مورد در ماده 176 قانون کار امده است.مجازات گفته شده برای به کارگیری یک کودک است و درصورتی که فردی بیش از یک کودک را به کار بگمارد به همان مراتب جزای نقدی نیز افزایش پیدا می کند.توجه داشته باشید در قانون ذکر شده فرقی بین پدر و مادر و سایر افراد قائل نشده است و همگی مشمول این قانون می شوند.

اگر پدر و مادر بضاعت مالی نداشته باشند و به همبن دلیل از کودکان کار بکشند مجرم اند اما قانون درباره ان ها نمی تواند کار خاصی بکند بلکه تنها می تواند از طبق فقیر جامعه حمایت بیش تری بکند.

توجه داشته باشید که دولت باید از این افراد حمایت کند زیرا همین دولت در زمان جنگ از مردم می خواهد به میدان جنگ برود پس در زمان غیر جنگ نیز باید از مردم حمایت کند.دولت موظف است این افراد را شناسایی کرده و ان را به قانون معرفی کند.

تگ ها

مطالب مرتبط

حق طلاق

حق طلاق

حق طلاق چیست؟ قبل از توضیح حق طلاق در ابتدا لازم است کلیاتی درباره طلاق دانست. طلاق در لغت به معنی رها کردن و گشودن و در فقه اسلامی به معنی زایل کردن ازدواج با لفظ مخصوص است. استادان حقوق فرانسه طلاق را اینگونه می دانند که طلاق قطع رابطه زناشویی به حکم دادگاه است […]


ادامه مطلب

اموال ممزوج چیست؟

در لغت منظور از مزج همان مخلوط کردن است . یعنی دو نفر با اراده و اختیار خود اموال خود را با هم مخلوط کنند . درنهایت به این مال ممزوج می گویند و این مال مشترک خواهد بود . مال ممزوج چیست ؟ از نظر حقوقی منظور از مال ممزوج همان مالی است که […]


ادامه مطلب

مالیات و بررسی انواع

مالیات به صورت کلی همان مبلغی است که براساس قانون و هم چنین برای تامین کردن مخارج عمومی به شکل بلاعوض از طرف اشخاص حقیقی و یا حقوقی باید پرداخت شود . به صورت کلی مالیات ها را باید فرد از دارایی خود بردارد و نسبت به پرداخت کننده هیچ گونه تعهدی وجود ندارد. در […]


ادامه مطلب

با ابلاغیه و انواع آ

ابلاغ در لغت به معنای رساندن پیام است . در مسائل حقوقی منظور از ابلاغ این است که مخاطب را از تشریفات قانونی مطلع کنند. ابلاغ از جمله اوراقی است که در دعاوی بسیار اهمیت دارد . دلیل این اهمیت نیز این است که این اوراق شرایط رسیدگی به پرونده را فراهم می کند . […]


ادامه مطلب

بدون دیدگاه