موضوع مطلب مربوطه

حقوق ازدواج

ازدواج

شرط های عقد ان دسته از تعهداتی است که در هنگام ازدواج زن و شوهر با هم توافق می کنند تا شرط های ازدواج را عملی کنند و هردو طرف نیز ان را امضا می کنند.

شروط ضمن عقد تعهداتی است که در حین ازدواج با توافق زن و شوهر وارد مفاد قرارداد ازدواج ان ها می شود.این شروط را باید در سند ازدواج ذکر کرده و با امضای طرفین به ان رسمیت داد. در قوانین فقه و حقوق برای ازدواج بیان می کند که نوعی قرارداد است که حق و حقوق هر کدام از طرفین را مشخص می کند و با امضا کردن سند ازدواج بعضی از حق ها را بدست می اورد و بعضی دیگر را نیز از دست می دهند.

 

ازدواج

شرایط ازدواج برای مرد

1-زوج در شرایط عقد بیان کرده است که زمانی که زوجه درخواست طلاق ندهد و دادگاه هم تشخیص دهد که زن رفتاری را انجام نداده است که طلاق شامل حال او شود زوج باید نصفی از دارایی های خود را که در زمان ازدواج بدست اورده است را به زن بدهد و یا معادل ان را به وی پرداخت کند.

2-ضمن عقد زوج به زوجه وکالت می دهد تا درموارد زیر به دادگاه مراجعه کرده و با اخذ مجوز از دادگاه بعد از انتخاب نوع طلاق بتواند طلاق بگیرد این موارد عبارتند از:

الف)اگر شوهر به مدت 6ماه به میزان کافی نفقه ندهد و هم چنین سایر حقوق زن را به مدت 6ماه انجام ندهد  و نتوان او را نیز به انجام ان هم مجبور کند.

ب)رفتار زوج به صورتی باشد که نتوان با فرد زندگی کرد .

پ)ابتلای زوج به بیماری های صعب العلاج به نحوی که ادامه زندگی زناشویی پر خطر باشد.

ج)جنون زوج در مواردی که نتوان نکاح را فسخ کرد .

ه) رعایت نکردن دستورات دادگاه درمورد شغل زوج زیرا شغل باید به صورتی باشد که با حیثیت خانواده مشکلی ایجاد نکند برای مثال زوج به گدایی بپردازد.

و)محکومیت شوهر به 5سال حبس یا بیشتر یا به جزای نقدیکه مجموعا منتهی به 5سال شود و مجازات در حال اجرا شدن باشد. در همه این موارد زمانی زن می تواند طلاق بگیرد که حکم مرد صارد شده باشد و او در زندان باشد.

ز)ابتلای زوج به هرنوع اعتیادی که به تشخیص دادگاه بر زندگی او خلل وارد کند و ادامه زندگی را به زوجه دشوار کند.

ح) اگر زوج بدون هیچ مشکلی زندگی را ترک کند و یا شش ماه از او دور باشد زن می تواند از شوهر طلاق بگیرد .

ی) محکوم شدن زوج به صورت قطعی درباره مرتکب شدن جرم و اجرا کردن مجازات ها مثل تعزیر در مورد جرمی که با شان همسر در تضاد باشد .

ک)در صورتی که بعد از زمان 5سال زوجه از شوهر خود به دلیل عقیم بودن و یا بیماری های دیگری صاحب فرزند نشود.

گ)اگر که زوج مفقودالاثر باشد و بعد از 6ماه هم در دادگاه حضور پیدا نکند.

ج)زوج بدون هیچ اطلاعی همسر دیگری را اختیار کند و بین همسران نیز با برابری رفتاری نکند.

زوج اگر هرکدام از موارد بالا را مرتکب شد زوجه حق دارد طلاق و سایر حقوق خود را از او بازستاند.

حقوق زن در قانون مدنی

الف) زنان استقلال اقتصادی دارند و اما قادرند در دارایی های خود تصرفات را انجام دهند و اما این با نفقه نیز مخالفتی ندارد.

ب) ب طبق ماده 645 قانون مجازات اگر کسی بدون ثبت کردن واقعه برای ازدواج اقدام کند مجازات او برابر حبس تا یک سال خواهند بود.

پ) به موجب قانون، مهریه عنوان مالی است که برای عقد نکاح، مرد باید ان را به زن بدهد در ماده 1082 بیان شده است که مهر حق زن است و بعد از عقد می تواند ان را بگیرد. میزان مهریه در دوران عقد و یا دوران ازدواج با هم متفاوت است . هم چنین این مورد در ازدواج موقت و دائم نیز متفاوت است.

ت) در ماده 1106 قانون بیان شده است که مرد باید هزینه های مربوط به زندگی را تامین کند در عقد دائم مرد باید این وظیفه را انجام دهد و نفقه زن را پرداخت کند.

در عقد موقت اگر شرط شود مرد باید نفقه را پرداخت کند و بنا به ماده 1129 قانون اگر مرد نتواند نفقه را پرداخت کند دادگاه او را مجبور می کند که نفقه زن را پرداخت کند و حتی زن می تواند برای طلاق هم اقدام کند .طبق ماده 642 قانون اگر شخصی توان مالی داشته باشد و اما با وجود داشتن استطاعت مالی نفقه زن را ندهد فرد به زندان محکوم خواهد شد .

س)زن قادر ایت که حتی برای شیر دادن فرزند هم از شوهر خود پولی را دریافت کند.

خ)در طلاق رجعی باید برای سه ماه طرفین در یک جا ساکن شود و مرد هم به زن نفقه بدهد . اگر مرد فوت کند زن در این زمان می تواند از او ارث ببرد . برای این که مرد زن دیگری هم بگیرد باید در این زمان از زن اول اجازه بگیرد.

و) مطابق قوانین اسلامی زن وظیف دارد تا در صورت این که منع شرعی و عقلی نداشته باشد و هم چنین نیاز جنسی همسر خود را براورده کند شوهر هم وظیفه دارد تا این نیاز همسر خود را تامین کند . اگر مردی به خاطر هر عذری بیش تر از چهار ماه با هسر خود ارتباط جنسی نداشته باشد زن می تواند به دادگاه مراجعه کند و طلاق خود را بگیرد.

ه) در شرایط ضمن عقد زن قادر است تا حق سکونت را برای خود بگیرد.

د) به خاطر این که زنان در اموال خود استقلال دارند زن می تواند اگر والدین او وضع مالی خوبی نداشته باشند و نتوانند زندگی عادی خود را بگذرانند حتی درصورت ازدواج کردن هم به والدین خود نفقه پرداخت کند.

ن) زن وظیفه ندارد تا کارهای خخانه را انجام دهد و اما می تواند به خاطر انجام دادن کارهای خانه از شوهر خود پول دریافت کند. طبق قانون همین پول و اجرت المثل در زمان طلاق خواهد توانست سرمایه زیادی را برای ادامه زندگی فراهم کند .

تگ ها

مطالب مرتبط

حق طلاق

حق طلاق

حق طلاق چیست؟ قبل از توضیح حق طلاق در ابتدا لازم است کلیاتی درباره طلاق دانست. طلاق در لغت به معنی رها کردن و گشودن و در فقه اسلامی به معنی زایل کردن ازدواج با لفظ مخصوص است. استادان حقوق فرانسه طلاق را اینگونه می دانند که طلاق قطع رابطه زناشویی به حکم دادگاه است […]


ادامه مطلب

میانجی گری

میانجی گری چیست؟ میانجی گری در واقع پروسه ای است که طی آن شاکی و متهم با مدیریت فرد میانجی‏گر در خارج از محیط دادگاه در خصوص علت جرم به وجود آمده، آثار و نتایج برجای مانده از جرم و همچنین راه های جبران خسارات به وجود آمده از این جرم با شاکی و متهم […]


ادامه مطلب

بطلان قرارداد

رابطی که بیان افراد شکل گرفته است در سال های اخیر از جمله آن ها قراردادها بوده اند . باطل شدن قراردادها نیز قوانین و مقرارت خاصی را دارد. شاید بارها در مورد بطلان قرارداد چیزی را شنیده باشید و اما از قوانین و مقرارت و نحوه انجام این کار اطلاعی ندارید در ادامه این […]


ادامه مطلب

تدلیس چیست ؟

تدلیس چیست؟ دربسیاری ازقراردادهااین موضوع دیده میشودکه یکی ازطرفین معامله کارهایی رابرای فریب طرف مقابل انجام میدهد تابتوانداین معامله راجورکند. یعنی یکی ازطرفین معامله کارهایی را از روی آگاهی انجام می دهدکه بااستفاده ازاین اعمال کالایی که عیب ویانقصی دارد را بدون عیب به طرف مقابل بشناساند وبه این طریق معامله بین طرفین صورت گیرد. […]


ادامه مطلب

بدون دیدگاه