موضوع مطلب مربوطه

قاچاق و حمل اسلحه

در ایران قوانین سختی در مورد حمل و استفاده از اسلحه وجود دارد در این میان افرادی هم هستند که می توانند به واسطه شغل و کاری که دارند به ان ها اجازه حمل سلاح داده می شود.البته در هر شرایطی این افراد نمی توانند از اسلحه استفاده کنند و قانون به ان ها تذکر داده است که تنها در زمانی که خطر شدیدی ان ها را تهدید می کند می توانند از ان استفاده کنند.

حتی افراد نظامی هم نمی توانند بدون دلیل و اختیاری از اسلحه استفاده می کنند و در صورت استفاده نابه جا از اسلحه طبق قانون به کارگیری سلاح مجازات خواهند شد.پس برای افراد نظامی هم استفاده از اسلحه شرایط خاصی دارد.

قوانین مختلفی در خصوص حمل سلاح گرم،سرد و سایر سلاح ها وجود دارد .شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که فردی شما را تهدید به مرگ با اسلحه کند .برخی از افراد در جامعه مدعی می شوند که اسلحه در اختیار دارند و در درگیری های خیابانی از ان استفاده خواهند کرد این کارها همگی خلاف قانون اند .این افراد که برای ترساندن شخص مقابل او را تهدید به مرگ اسلحه می کنند صحبت های انان غیر واقعی است.

اسلحه

قوانین اسلحه در امریکا

در زمان قدیم داشتن اسلحه در امریکاباب بوده است و محدود کردن این سنت قدیمی هم از موضوع های جنجالی بوده است.حق حمل اسلحه به مردم امریکا بعد از جنگ استقلال در برابر بریتانیا به مردم داده شد.ایالت های مختلفی امریکا قوانین مختلفی را در این باره دارند.ازادی اسلحه در متمم دوم قانون اساسی ایالت متحده امریکا امده است.ازادی اسلحه از حقوق شهروندی هر فرد در امریکا محسوب می شود.

حق ازادی اسلحه به این شهروندان داده شده است تا بتوانند از دولت خودکامه جلوگیری شود.در واقع زمامداران امریکا این حق را دارند تا بتوانند گروه های شبه نظامی ایجاد کنند و در صورت لزوم بتوانند در مقابل خودکامگی و یا استبداد دولت بایستند و عکس العمل نشان دهند.پس به صورت کلی هدف از قانون ازادی اسلحه محدود کردن قدرت حکومت بوده است .

قوانین مربوط به حمل اسلحه درایران

ا) قاچاق سلاح، مهمات، اقلام و مواد تحت کنترل عبارت از وارد کردن آنها به کشور و یا خارج نمودن آنها از کشور به طور غیرمجاز است.

2) منظور از سلاح و مهمات در این قانون انواع سلاح های گرم و سرد جنگی و شکاری ( گلوله‌زنی و غیرگلوله‌زنی و مهمات مربوط به آنها است. )البته این مورد شامل تبصره ای است که می گوید: اسلحه لیزری و آن دسته از شبه‌ سلاح هایی که به دلیل مشابهت و کاربرد، قابلیت جایگزینی سلاح را دارند از حیث احکام مندرج در این قانون، حسب مورد تابع احکام سلاح گرم قرار می‌گیرند و سلاح های آموزشی و بیهوش‌ کننده تابع احکام سلاح شکاری می‌باشند.

3) اقلام و مواد تحت کنترل عبارت از انواع مواد محترقه، ناریه، منفجره اعم از نظامی و غیرنظامی، شیمیایی، رادیواکتیو، میکروبی، گازهای بیهوش ‌کننده، بی‌حس‌ کننده و اشک ‌آور و شوک دهنده‌ها و تجهیزات نظامی و انتظامی است.

4) وارد کردن هر نوع سلاح، مهمات، اقلام و مواد تحت کنترل به کشور، خارج کردن آنها از کشور، ساخت، مونتاژ، نگهداری، حمل، توزیع، تعمیر و هرگونه معامله آنها بدون مجوز قانونی و بی توجهی به قانون حمل اسلحه جرم محسوب می شود و مرتکب به مجازات های تعیین شده محکوم خواهد شد.

5) هر کس مرتکب قاچاق سلاح گرم یا سرد جنگی یا سلاح شکاری یا قطعات مؤثر یا مهمات آنها شود یا نسبت به ساخت، مونتاژ، فروش یا توزیع هر یک از آنها اقدام کند به ترتیب زیر به حبس تعزیری محکوم می‌شود:

الف) ساخت،مونتاژ،فروش و یا توزیع سلاح سرد جنگی، سلاح شکاری یا مهمات آن جرم است و فرد به حبس از شش ماه تا دو سال محکوم خواهد شد.

ب)  ساخت ،مونتاژ ،فروش و یا توزیع سلاح گرم سبک غیرخودکار، مهمات یا قطعات مؤثر آن جرم  است و فرد به حبس از دو تا پنج سال محکوم خواهد شد.

پ) ساخت ،مونتاژ ،فروش و یا توزیع سلاح گرم سبک خودکار، مهمات یا قطعات مؤثر آن جرم است و فرد به حبس از پنج تا ده سال محکوم خواهد شد.

ت) ساخت ،مونتاژ ،فروش و یا توزیع سلاح گرم نیمه ‌سنگین و سنگین، مهمات یا قطعات مؤثر آن جرم است و فرد به حبس از ده تا پانزده سال محکوم خواهد شد.

6) هر کس به طور غیرمجاز سلاح گرم یا سردجنگی یا سلاح شکاری یا قطعات مؤثر یا مهمات آنها را خریداری، نگهداری یا حمل نماید و نسبت به قانون حمل اسلحه بی توجه باشد یا با آنها معامله دیگری انجام دهد، به ترتیب زیر به حبس تعزیری محکوم می‌شود:

الف ) خرید،نگه داری و یا حمل سلاح سرد جنگی، سلاح شکاری یا مهمات آن جرم است و فرد به حبس از نود و یک روز تا شش ماه یا جزای نقدی از یک تا دو میلیون تومان محکوم خواهد شد.

ب) خرید ،نگه داری و یا حمل سلاح گرم سبک غیرخودکار، قطعات مؤثر یا مهمات آن جرم سات و فرد به حبس از شش‌ماه تا دو سال یا جزای نقدی از دو تا هشت میلیون تومان محکوم خواهد شد.

پ) خرید،نگه داری و یا حمل سلاح گرم سبک خودکار، قطعات مؤثر یا مهمات آن جرم است و فرد به حبس از دو تا پنج سال محکوم خواهد شد.

ت)  خرید ،نگه داری و یا حمل سلاح گرم نیمه‌سنگین و سنگین، قطعات مؤثر یا مهمات آنها جرم است و فرد به حبس از پنج تا ده سال محکوم خواهد شد.

7) در صورتی که قاضی با نظر کارشناسان وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح یا سازمان انرژی اتمی در مورد مواد رادیواکتیو تشخیص دهد اسلحه، قطعات مؤثر یا مهمات آنها، با توجه به مقدار و میزان خسارات احتمالی، انبوه بوده است، وی را به حبس تعزیری از ده تا پانزده سال محکوم می‌نماید.

8) هر کس شغل تعمیرات سلاح را به صورت غیر قانونی دنبال کند در مورد سلاح گرم جنگی به حبس تعزیری از شش ماه تا سه سال و در مورد سلاح شکاری به جزای نقدی از پنج تا ده میلیون ریال محکوم می‌شود.

9) کسانی که سلاح شکاری دارند باید پروانه حمل ان را نیز داشته باشند در صورت این که تاریخ پروانه حمل ان گذشته باشد باید فورا ان را تمدید کند اگر بعد از مدت سه ماه اقدامی به تمدید ان نکند سلاح غیر مجاز است و فرد باید جزای نقدی یک تا دو میلیون تومان را پرداخت کند.

10) هر کس که قسمت های یک اسلحه مانند کالیبر ،لوله و یا سایر قسمت های متحرک اسلحه را تغییر دهد یا شماره یا نشانه سلاح را جعل نماید به جزای نقدی از دو میلیون تا هشت میلیون تومان محکوم می‌شود. اگر تغییرات ایجاد شده توسط ملک اسلحه درخواست شده باشد مالک هم مجازات خواهد شد.

هریک از جرائم اگر توسط گروه های سازمان یافته صورت گیرد یک درجه مجازات ان تشدید می شود.

تگ ها

مطالب مرتبط

حق طلاق

حق طلاق

حق طلاق چیست؟ قبل از توضیح حق طلاق در ابتدا لازم است کلیاتی درباره طلاق دانست. طلاق در لغت به معنی رها کردن و گشودن و در فقه اسلامی به معنی زایل کردن ازدواج با لفظ مخصوص است. استادان حقوق فرانسه طلاق را اینگونه می دانند که طلاق قطع رابطه زناشویی به حکم دادگاه است […]


ادامه مطلب

میانجی گری

میانجی گری چیست؟ میانجی گری در واقع پروسه ای است که طی آن شاکی و متهم با مدیریت فرد میانجی‏گر در خارج از محیط دادگاه در خصوص علت جرم به وجود آمده، آثار و نتایج برجای مانده از جرم و همچنین راه های جبران خسارات به وجود آمده از این جرم با شاکی و متهم […]


ادامه مطلب

بطلان قرارداد

رابطی که بیان افراد شکل گرفته است در سال های اخیر از جمله آن ها قراردادها بوده اند . باطل شدن قراردادها نیز قوانین و مقرارت خاصی را دارد. شاید بارها در مورد بطلان قرارداد چیزی را شنیده باشید و اما از قوانین و مقرارت و نحوه انجام این کار اطلاعی ندارید در ادامه این […]


ادامه مطلب

تدلیس چیست ؟

تدلیس چیست؟ دربسیاری ازقراردادهااین موضوع دیده میشودکه یکی ازطرفین معامله کارهایی رابرای فریب طرف مقابل انجام میدهد تابتوانداین معامله راجورکند. یعنی یکی ازطرفین معامله کارهایی را از روی آگاهی انجام می دهدکه بااستفاده ازاین اعمال کالایی که عیب ویانقصی دارد را بدون عیب به طرف مقابل بشناساند وبه این طریق معامله بین طرفین صورت گیرد. […]


ادامه مطلب

بدون دیدگاه