موضوع مطلب مربوطه

مسائل حقوقی استارتاپ

استارتاپ

در دنیای امروزی ،هرپدیده جدید بعد از تولد و قرار گرفتن در یک فرایند درامد زا  اقتصادی به خاطر ارتباطات گسترده  و پیچیده ای که وجود دارد ،اثار متنوعی را به همراه خواهد داشت. یکی از موضوعات جدیدی که در این زمینه وجود دارد پدیده استارتاپ هاست . استارتاپ به معنای شرکت نوپا است که لزوما نباید فعالیت ان ها در زمینه فن اوری اطلاعات باشد اما امروزه در این زمینه بیش تر صورت گرفته است.

فعالیت استارتاپ ها به خاطر ارتباطات بین الطرفینی ،به خصوص در عملکردهای اقتصادی اثار و تبعاتی خواهد داشت ،که تبعات مربوط به ان باید بررسی شود .اهمیت این موضوع از این حیث است که ، گاه ادامه حیات و فعالیت یک استارت آپ، به واسطه مشکلات و ممنوعیت‌های قانونی با مشکل مواجه می‌گردد.

استارتاپ

استارتاپ

موضوعات حقوقی مربوط به استارتاپ ها

اکنون موارد  عمومی که استارتاپ ها به ان مبتلا هستند و مجموعه کارهایی که ارائه می کنند در ادامه بیان شده است :

فعالیت رسمی : اکثر استارتاپ های فعال به صورت گروهی اداره می شوند واین موضوع  در مراودات ان ها با سایر اشخاص حقیقی و یا حقوقی مشکلاتی را به وجود می اورد .البته این مشکلات برای توسط شرکت هایی که تنها با مجموعه های رسمی طرف قرارداد می شوند نیز ممکن است به وجود ایند.

ثبت علائم:منظور از علائم همان علامت های تجاری است یعنی هر کالا و یا خدمات اشخاص حقوقی و یا حقیقی نیاز به یک علامت تجاری خاص داردکه ان را از سایرین متمایز می کند.علامت تجاری به مصرف کنندگان نیز کمک می کند وبراساس ان علامت تجاری خاص ،طبیعت یا کیفیت ان محصول را خدمات ان را مشخص می کند ،سپس بر این اساس می تواند ان را انتخاب و خریداری کند.

استارت آپ ها قادرند تا نشانه های تجاری خود را به خاطر این که از ان ها سواستفاده نشود ثبت کنند. هم چنین این امکان که نشانه های تجاری را در سطح بین الملل ثبت کنند هم وجود دارد .

تعیین شکل مناسب فعالیت رسمی با استفاده از قوانین تجارت:  اگر می خواهید استارتاپ خود را ثبت کنید باید در ابتدا یان موضوع را مشخص کنید که کدام یک از پیشنهادهای قانونی برای کار و فعالیت های شما در استارتاپ مناسب خواهد بود.

وصول مطالبات:جدا از کارهایی که استارتاپ ها در بعد ارفراد حقیقی و یا حقوقی دارند در زمینه فعالیت های اقتصادی نیاز به مراوده هایی با دیگران داریم و در همین مورد هم ممکن است اختلافاتی صورت گیرد.

انعقاد قرارداد:کارهایی که استارتاپ ها انجام می دهند با توجه به کارها و اهدافشان متفاوت است به خاطر همین هم قراردادها از نظر نگارش با هم متفاوت بوده است و ضامن های قانونی را برای محکم تر شدن قول های طرف مقابل معین می کند. پس نمی توان برای همه استارتاپ ها یک قرارداد و از یک نوع را معین کرد. هم چنین اگر می خواهید با افراد خارجی قراردادهایی ببندید نیاز است تا ضمانت های بیش تری را دریافت کنید و بررسی های بیش تری در این زمینه داشته باشید.

سرمایه گذاری مشترک:وقتی که استارتاپ ها فعالیت های خود را شروع می کنند می توانند با شرکت های بزرگتری ترکیب شوند. در این مورد باید شرایط، ویژگی های دو طرف ، میزان سهم و میزان سود و هم چنین روش تقسیم سودها مشخص شود و از نظر قانونی تایید شده باشد.

دعاوی کیفری و حقوقی:تبادلات اقتصادی و رقابت با سایرین در بازارهمیشه باعث خواهد شد تا افراد در  زمینه حقوقی مشکلاتی داشته باشند . هر فرد برای این که در اختلافات پیش امده موفق شود باید در این زمینه تخصص و تجربه کافی داشته باشند.یا می توانند از وکیل ها و افراد متخصص استفاده کنند.

ثبت اختراعات و طرح ها:اگر اختراع و یا هر طرحی با نظم کشور منافاتی نداشته باشد می تواند به ثبت برسد. این ثبت شدن باعث می شود تا دیگران نتوانند بدون اجازه از مالک از ان استفاده کنند.

اشتباهات رایج حقوقی استارتاپ ها

نهاد حقوق اشتباه :استارتاپ ها باید برای کارهای خود قابلی مناسب را انتخاب کند. برای مثال مانند انتخاب کردن یکی از قالب های مربوط به شرکتهای ثبت شده است. شرکت های که ثبت می شوند برای افراد خارجی بسیار بیش تر قابل اعتمادخواهند بود . اگر انتخابی درست وجود نداشته باشد این باعث خواهد شد تا مشکلاتی در این زمینه به وجود اید.

عدم محاسبه هزینه ها :یکی از چیزهایی که استارتاپ ها معمولا به ان روبه رو هستند که هزینه های خود را در یک سال حساب نمی کنند و ددر اخر سال متوجه این می شوند که بیش تر درامد خود را صرف پرداخت مالیات کنند. برای ثبت کردن هزینه ها روش های زیادی وجود دارند. استارتاپ ها برای راحت تر شدن کارها می توانند حسابدارها را استخدام کنند.

نقص اسناد:اگر استارتاپ با سایر شرکت ها کار کند باید ان ها را ثبت کند . اگر ان ها این نکته را رعایت نکنند وکیل فرد مقابل می توانند قرارداد را باطل کند و یا تقاضایی را برای توافق نامه دیگر بکند.

عدم انعقاد قرارداد بین موسسان:کارهایی که استارتاپ ها انجام می دهند بیش تر در زمینه ازمون و خطا است و این احتمال وجود دارد تا موفقیت حاصل نشود . به خاطر همین بین مسئولان باید قراردادی تنظیم شود که بتوان حقوق افراد را در صدرت بروز شکست محاسبه کند. در این قرارداد باید حقوق مربوط به انتقال ، حقوق و شرایط مالکیت و وظیفه هر فرد را مشخص کند.

ادغام هزینه های شخصی و تجاری: در زمان شروع فعالیت های هر شرکت باید هر فرد برای این که هزینه های مربوط به شرکت و هزینه های شخصی اش با هم ترکیب نشوند باید کارهایی را انجام دهند. اقدام اول این است که باید برای خود حساب هایی جدا را بازکنند و هزینه های مربوط به شرکت مثل مالیت را از حساب شرکت کم کنیم.

مالکیت معنوی حمایت نشده: بیش ترین ارزش استارتاپ ها مربوط به مالکیت معنوی ان هاست . از ویژگی های اساسی می تون به ثبت اختراع ، علامت های تجاری و کپی رایت است. برای این که از این حقوق حمایت شود قراردادهای تعهد به عدم افشا است.البته بیش تر استارتاپ ها به این مسئله بی توجهی می کنند و همین هم باعث می شود تا صدمات جبران ناپذیری به ان ها وارد شود.

عدم رعایت قوانین اوراق بهادار: مدیران استارتاپ ها در ابتدا از اطرافیان و دوستان خود استفاده می کنند تا در سهام ها شریک شوند . در بعضی اوقات قوانینی برای این سهام ها رعایت نمی شود و همین باعث می شود تا مشکلات زیادی در زمینه حقوقی به وجود اید.

عدم پرداخت مالیات قانونی:همه کارها نیاز دارند تا مالیات مربوط به خود را پرداخت کنند. معنی این حرف این است که باید مقدار مالیات را برای هر سال حساب کنند.

نداشتن یک مشاور مالیاتی :برای این که یک استارتاپ راه اندازی شود و فعالیت های خود را شروع کند به یک مشاور نیاز دارد تا بتواند قوانین را انجام دهد و در این زمینه مشکلاتی را ایجاد نکند.

مشکلات ناشی از اقامه دعوا :در بعضی از اوقات مشکلات حقوقی باعث بروز مشکلاتی می شود زیرا هر شرکت که از ان شکایت شود دیگر اعتماد قبلی خود را بین مردم ندارد و افراد انگیزه خود را برای خرید از ان ها از دست می دهند . در این میان مهم نیست که در ان مشکل حقوقی پیروز شوند و یا شکست بخورند.

نه تنها مردم بلکه سایر افرادی که با ان ها قرارداد دارند هم مانند قبل به ان ها اعتمادی نداشته باشند.

تگ ها

مطالب مرتبط

حق طلاق

حق طلاق

حق طلاق چیست؟ قبل از توضیح حق طلاق در ابتدا لازم است کلیاتی درباره طلاق دانست. طلاق در لغت به معنی رها کردن و گشودن و در فقه اسلامی به معنی زایل کردن ازدواج با لفظ مخصوص است. استادان حقوق فرانسه طلاق را اینگونه می دانند که طلاق قطع رابطه زناشویی به حکم دادگاه است […]


ادامه مطلب

میانجی گری

میانجی گری چیست؟ میانجی گری در واقع پروسه ای است که طی آن شاکی و متهم با مدیریت فرد میانجی‏گر در خارج از محیط دادگاه در خصوص علت جرم به وجود آمده، آثار و نتایج برجای مانده از جرم و همچنین راه های جبران خسارات به وجود آمده از این جرم با شاکی و متهم […]


ادامه مطلب

بطلان قرارداد

رابطی که بیان افراد شکل گرفته است در سال های اخیر از جمله آن ها قراردادها بوده اند . باطل شدن قراردادها نیز قوانین و مقرارت خاصی را دارد. شاید بارها در مورد بطلان قرارداد چیزی را شنیده باشید و اما از قوانین و مقرارت و نحوه انجام این کار اطلاعی ندارید در ادامه این […]


ادامه مطلب

تدلیس چیست ؟

تدلیس چیست؟ دربسیاری ازقراردادهااین موضوع دیده میشودکه یکی ازطرفین معامله کارهایی رابرای فریب طرف مقابل انجام میدهد تابتوانداین معامله راجورکند. یعنی یکی ازطرفین معامله کارهایی را از روی آگاهی انجام می دهدکه بااستفاده ازاین اعمال کالایی که عیب ویانقصی دارد را بدون عیب به طرف مقابل بشناساند وبه این طریق معامله بین طرفین صورت گیرد. […]


ادامه مطلب

بدون دیدگاه