موضوع مطلب مربوطه

طلاق غایبی و قوانین

طلاق غیابی

یکی از نیاز های اساس انسان نیاز به همسر و تشکیل خانواده است.براورده شدن این نیاز باعث ایجاد امنیت روحی و روانی خواهد شد.اما باید دو طرف در ازدواج د رنظر داشته باشند که با جاری شدن صیغه عقد دو طرف نسبت به یکدیگر وظایفی دارند و حقوقی که نسبت به هم دارند را باید به نحو احسن انجام دهند.طلاق غیابی از جمله مسائلی است که در این مطلب می خواهیم به بررسی ان ها بپردازیم.

در ازدواج اینده زن و شوهر یه هم گره خورده است و تاثیرات زیادی روی هم دارند.ازدواج با سایر قسمت ها و مراحل زندگی متفاوت است. مشکلات زندگی در امروزه معمولی است و زندگی دارای هدف های زیادی است که باعث می شود تا خطاها و مشکلات کم ارزش باشند. با وجود همه این ها باید زندگی به طرف خیرخواهی می رود و مشکلات زیادی را در این راه باید تحمل کند. قانون گذران برای هردو طرف در ازدواج قوانینی را تعیین می کند و تکالیف برای ان ها مشخص می کند.

طلاق غیابی

زن وظیفه حسن معاشرت دارد پس اگر در مقابل شوهر تمکین داشته باشد و وظایفی که برعهده او قرار گرفته است را بطور صحیح انجام می دهد ،نفقه به او تعلق می گیرد.حال اگر شوهر در انجام وظایف خود کوتاهی کند و از پرداخت نفقه خود داری کند ،زن می تواند با استفاده از قانون نفقه خود را طلب کند.حتی در صورت پرداخت نکردن این حق زن برای مرد مجازات حبس نیز پیش بینی شده است.حال اگر با تمام قوانین اعمال شده زن موفق نشود نفقه خود را بازپس ستاند دادگاه این اجازه را به او می دهد تا طلاق بگیرد.البته ناگفته نماند که حق طلاق  درحالت کلی با مرد است.

او باید قبل از اجراشدن صیغه طلاق غیابی حقوق قانونی زوجه را پرداخت نماید.البته زن می تواند به عنوان اخرین راه برای رها شدن از زندگی پر مخاطره خود تقاضایی مبتنی بر طلاق غیابی بدهد و دادگاه در صورت این که دلایل زن را تایید کرد می تواند برای او حکم طلاق غیابی را بدهد. عسر و حرج زن یعنی این که زندگی به صورتی باشد که ادامه ان برای فرد ممکن نباشد .

از موارد دیگر که زن حق دارد از دادگاه تقاضای طلاق نماید همانطور که ذکر شد استنکاف زوج از پرداخت نفقه به زن می باشد یا با اثبات تحقق شرط ضمن عقد در دادگاه با استفاده از وکالتی که از مرد دارد می تواند خود را مطلقه نماید.

روش های طلاق غیابی

حال در صورتی که زوج غیبت کند یا مکان نامعلومی داشته باشد که زوجه امکان دسترسی به او را نداشته باشد ،زن می تواند طلاق غیابی بگیرد ،برای درخواست طلاق غیابی دو روش داریم:

روش اول : اگرزوجه به مدت چهار سال مفقود الاثر باشد زن می تواند طلاق بگیرد در ماده 1023 قانون می تواند قانون برای او حکم طلاق را صادر کند. فرد غایب باید مدت طولانی را غایب باشد و از او هیچ خبری به دست نیاید. در ماده 1023 قانون زمانی که زن درخواست طلاق می دهد زن باید سه بار در روزنامه ها اگهی بدهد تا اگر کسی نسبت به او اطلاعاتی داشته باشد ان ها را بیان کند اگر باز هم از او خبری بدست نیامد دادگاه او را طلاق خواهد داد.البته باید زمان یک سال از تاریخ اگهی بگذرد و خبری از فرد بدست نیاید. در ماده 1156 قانون نیز بیان شده است که زنی که شوهر او مفقود الاتثر بوده است نیز باید زمان عده را بعد از طلاق نگه دارد. اگر شوهر قبل از این زمان عده تمام شود برگردد می تواند دوباره به همسر طلاق گرفته خود برگردد و اما اگر بعد از پایان عده برگردد دگر نمی تواند رجوع کند.

روش دوم:  در ماده 1130 قانون اساسی بیان شده است که اگر زن در زمان غیبت شوهر دچار عسر  و حرج شود و نتواند زندگی خود را ادامه دهد می تواند تقاضای طلاق کند . زمانی که شوهر قادر به انجام وظایف خود نباشد جنبه های زندیگ زن از جمله سلامت روحی و روانی او به خطر می افتد و همین نیز باعث می شود تا زن دچار عسرو حرج شود. ان گاه زن می تواند از شوهر تقاضای طلاق کند و درصورت حضور نیافتن او به صورت غیابی طلاق بگیرد.

در خواست طلاق غیابی برای افراد خارج از کشور

در صورتی که زن در خارج از کشور  باشد .و ادعا کند که همسرش مدت زیادی است که مکان معلومی ندارد و وی نمی تواند او را پیدا کند باید در ایران یک وکیل بگیرد و مراحل مربوط به طلاق غیابی را پیگیری کند .اگر مرد همسرش را طلاق دهد و در دوران عده دوباره پشمان شود و بخواهد دوباره برگردد این طلاق از نوع رجعی است و دیگر حکم طلاق باطل خواهد بود و شوهر می تواند به زن خود برگردد.

زمانی که از طلاق رجعی صحبت می کنیم منظورمان نوعی از طلاق است که بعد از این که زن از مرد طلاق گرفت مرد می تواند بدون این که دوباره با همسر خود ازدواج کند به او در زمان عده وی برگردد.  در ضمن زنا با زنی که در عده طلاق رجعی است مثل این است که زنا با زن شوهر دار صورت گرفته است و باعث می شود دو نفر به صورت ابدی به هم حرام شوند. در زمان عده طلاق رجعی حق و حقوق زوج باید مطابق با ماهیت طلاق باشد وبه حکم قانون باقی بماند . زن می تواند در این زمان از مرد نفقه هم بگیرد و اگر یکی از ان ها فوت کند همسر از او ارث هم خواهد برد.

اگر زن بعد از طلاق غیابی بخواهد ازدواج کند می تواند بعد از پایان یافتن زمان عده ازدواج کند.زن برای این ازدواج حتی اگر باکره باشد ،نیاز به اجازه پدر یا جد پدری برای ازدواج نخواهد داشت.

تگ ها

مطالب مرتبط

حق طلاق

حق طلاق

حق طلاق چیست؟ قبل از توضیح حق طلاق در ابتدا لازم است کلیاتی درباره طلاق دانست. طلاق در لغت به معنی رها کردن و گشودن و در فقه اسلامی به معنی زایل کردن ازدواج با لفظ مخصوص است. استادان حقوق فرانسه طلاق را اینگونه می دانند که طلاق قطع رابطه زناشویی به حکم دادگاه است […]


ادامه مطلب

قوانین طلاق برای ایر

از جمله مسائل حقوقی شخصی که آثار فردی و اجتماعی زیادی را در جامعه دارد بحث طلاق است . در این مطلب درمورد طلاق ایرانیان مقیم خارج از کشور بحث می شود. در ماده 6 قانون مدنی آمده است که همه اتباع ایرانی حتی اگر مقیم خارج از کشور باشند باید براساس قانون ایران خواهند […]


ادامه مطلب

بررسی حقوق خانواده

برای تعریف حقوق خانواده باید بگوییم از زیر مجموعه های حقوق مدنی است و با استفاده از مقرارت و قوانینی می تواند باعث دوام یافتن خانواده و یا انحلال آن شوند. در حقوق خانواده موارد مختلفی مثل خانواده ، مصالح خانواده ، برآورده کردن نیازهای عاطفی هر فرد ، حقوق و وظایفی که اعضا نسبت […]


ادامه مطلب

وظایف شرعی زن نسبت ب

بعد از ازدواج زن و مرد نسبت به یک دیگر وظایف و تکلیف هایی دارند که باید آن ها را درمقابل یکدیگر انجام دهند. برای این که در زندگی زناشویی محبت، دوستی ، تفاهم و احترام بین طرفین برقرار باشد لازم است تا زن نسبت به مرد و مرد نسبت به زن وظایف خود را […]


ادامه مطلب

بدون دیدگاه